SAÇ EKİMİ

Saç kökleriAlınan saç kökleri
Saç ekimi Deliklere saç köklerinin yerleştirilmesi
Saç nakli İşleminin tamamlanmış hali
Saç ekimi işlemi sırasında hem saç köklerinin alınacağı bölge, hem de saçların ekileceği bölge lokal anestezi uygulanarak uyuşturulur. Saç ekimi için uygulanan iki farklı yöntem mevcut. Bu yöntemlerden hangisi uygulanacaksa, kafa derisi uyuşturulduktan sonra işlemin uygulamasına geçilir.
Lokal anestezinin etkisi başladığında hangi ekim yöntemi uygulanacaksa, o yönteme uygun olacak şekilde ekilecek olan saçlar alınır. Saç ekiminde gerek FUT yöntemi, gerekse FUE yöntemi arasındaki tek fark saçların alınış biçimidir, saçların ekiliş biçimi her ikisinde de aynıdır.
Saç ekimi için FUT yöntemi uygulanacaksa karın üstü yatar pozisyonda yatırılırsınız, iki kulak arasında kalan bölgeden ihtiyaç miktarına göre 10-20 cm uzunluk ve 1-2 cm genişliğinde saçlı deri şerit şeklinde çıkarılır. Şeridin çıkarıldığı bölgenin derisi birbirine yaklaştırılıp dikilerek kapatılır. Alınan şerit şeklindeki deri içinde 1-3 saç teli içerek şekilde ince ince parçalara bölünür.
Saç ekimi için bizim daha sık olarak uyguladığımız folliküler unit ekstraksiyon tekniği yani FUE yöntemi uygulanacaksa 0,8-1 mm çapında boru şeklinde, ağzı keskin, micro motor ile micro cerrahi teknikleri uygulanarak saç kökleri tek tek çıkarılır.  Saç kökünün alındığı yerde oluşan 1 mm lik delik dikmeye gerek olmaksızın kendi kendine iyileşir.
Ekilecek saçlar kökleri alındıktan sonra sırt üstü yatar pozisyonda yatırılırsınız. Bu arada saç kökleri ekim işlemi için hazırlanır. Saç ekimi yapılacak bölgeye yaklaşık saç köklerinin yerleştirileceği 1 mm lik delikler açılır. Ekibimiz, zamandan kazanmak açısından, bir kişi alınan saç köklerini saç ekimi işlemine hazırlarken, diğer kişi de ekim yapılacak deliklerin açılmasını sağlayarak koordinasyon içinde çalışır. Açılan deliklerin ekim yapılacak bölgenin ihtiyacına göre deliklerin sıklığını ve tercih ettiğiniz saç modeline göre deliklerin açısını belirlemek deneyim ve ustalık gerektirir ve doğal bir görünüm kazandırmak açısından saç ekimi işleminin de en can alıcı noktasıdır.
Saç ekimi işleminin süresi, ekilecek saç kökü sayısına göre 2-6 saat arasında değişir. Son kalan kökün de ekilmesiyle saç nakli işlemi bitmiş olur. Kullanmanız gereken ilaçların reçetesi yazılıp dikkat etmeniz gereken konular size anlatıldıktan sonra evinize dönebilirsiniz. İşlemin ardından 1 gün sonra baş bölgenizi etkileyecek ağır işler yapmamak koşuluyla normal hayatınıza dönebilirsiniz. İlk birkaç gün hafif ağrı ve hassasiyet olabilir, bu normaldir, size verilen ağrı kesici ilaçları kullanmanız ağrınızı hafifletecektir. Yine ilk günlerde başınızda bir miktar şişlik oluşacak ve bu şişlik birkaç gün sonra yüzünüze doğru inerek kaybolacaktır. Ekim yapılan bölgede açılan deliklerden oluşan kan sızıntısı kuruduğunda yüzeyi kaplayan bir yara kabuğu halini alacaktır. 4. günden itibaren başınızı her yıkamanızda bu yara kabukları da günden güne temizlenecektir. Saç naklinden sonraki ilk haftalarda, ekilen saç telleri dökülür, saçların dökülmesini fark ettiğinizde sakın telaşlanmayın, bu bütün ekilen saçlarda görülen son derece doğal bir durumdur. Saç telleri dökülür, ancak saç kökleri içeride sağlam bir şekilde durur. Bu saç köklerinden 1-2 ay sonra yeni yeni saç telleri filizlenerek uzamaya başlar. Bunu bir ağacın yapraklarının dökülmesine benzetebiliriz. Yapraklar dökülür, ancak ağacın kökü sağlam olduğu için dökülen yaprakların yerine yenileri çıkar. Yeni çıkan saç tellerinin uzayarak normal formuna kavuşması için de yaklaşık 6-12 aylık zamana ihtiyaç vardır.